Swedese Repair - processen

Välj att renovera din fåtölj i stället för att köpa ny. Ett val som gynnar både dig, vårt samhälle och vår planet. Genom att ge liv åt din befintliga möbel tar du steg mot hållbarhet och minskad miljöpåverkan. Du blir en del av lösningen, minskar avfall och bevarar våra resurser.

Det är inte bara miljövänligt och ekonomiskt klokt, det är också omsorg om människor. Renovera i stället för att köpa nytt och skapa positiva upptäckter för dig själv, andra och vår gemensamma framtid. Samtidigt hjälper du till att utveckla vårt samhälle genom att stödja en cirkulär ekonomi, där pengarna snurrar runt och skapar en hållbar kretsloppseffekt. Bevara det som gör din fåtölj unik samtidigt som du ger den ett nytt och förbättrat liv.

Besiktning – vi gör det möjligt för alla möbler

Allt börjar med att någon av våra specialister gör en besiktning av din Lamino. Det innebär en noggrann granskning av fåtöljens behov av omsorg. Man bedömer om någon del behöver repareras eller bytas ut helt, eller om fåtöljen endast ska genomgå en föryngring genom att man renoverar ytskikt, stoppning och klädsel.

Besiktning sker på plats på vårt huvudkontor i Vaggeryd eller på något av våra Repair-event.
Besiktning – vi gör det möjligt för alla möbler

Valmöjligheter för att göra den personlig

Vid ett besök hos oss öppnar sig en värld av valmöjligheter. Där väntar ett sortiment av klädslar och färger, inklusive fårskinn, läderprover, tygprover och lackprover. Vid inlämning på ett Repair-event eller direkt hos oss i Vaggeryd, får du hjälp av våra erfarna personal med de material och färgval du kan göra vid din renovering.
Valmöjligheter för att göra den personlig

Kostnadsförslag och orderläggning

Din fåtölj har sitt unika behov av omvårdnad och du får ett kostnadsförslag på de åtgärder som du tillsammans med någon av våra specialister kommit fram till. När du sedan har bestämt hur du vill gå vidare med din Lamino är det dags att beställa. Vi tar endast emot kortbetalning och betalningen är enkel och smidig i vår kassa innan du lämnar oss.
Kostnadsförslag och orderläggning

Inlämning

Inlämning görs på något av våra Repair-event runt om i Sverige eller vid besök på vårt huvudkontor i Vaggeryd.

Våra öppettider i Vaggeryd är måndag–torsdag 08.00–16.00, fredagar 08.00–13.00. Väljer du att komma till Vaggeryd får du dessutom möjligheten att se hantverket bakom våra möbler.
Inlämning

I trygga händer

Förvandlingen av din Lamino tar sin början i vår originalfabrik i Småland där traditionen med Lamino har suttit i väggarna sedan starten 1956. Swedese följer en noggrann process i hanterandet av din möbel. När din fåtölj anländer till oss sker en varsam nedmontering och det görs en tydlig märkning av varje del av din Lamino för att tryggt hålla varje fåtölj kopplad till rätt ägare.

Innan vi tar in en möbel för renovering i vår fabrik sker en eliminering av eventuella skadeinsekter. Detta är för att göra omhändertagandet så tryggt som möjligt för både dig som kund och för oss som företag. Därefter rengör vi din fåtölj noggrant och avlägsnar den gamla klädseln med varsam hand innan det är dags för din möbel att påbörja sin förändringsresa. Vi värdesätter en öppen kommunikation och håller dig informerad om eventuella ytterligare brister i konstruktionen eller andra aspekter som vi upptäcker under renoveringsprocessen.
I trygga händer

Reparation

Din Lamino är nu redo för att påbörja sin förvandling enligt de val som du gjort.
Vi börjar med att säkerställa att den bärande konstruktionen och alla ingående delar är i bra skick. Ibland behöver en del lagas eller bytas ut då den inte går att rädda. Vi uppdaterar beslag och använder oss endast av originalmaterial och delar när vi reparerar din Lamino för att bevara och säkerställa dess estetiska värde och autenticitet.
Reparation

Renovering i originalfabrik

Det är nu den visuella förvandlingen till din Laminos renovering börjar. Med renovering menar vi förbättring eller förnyelse av material, ytskikt och klädsel. Ytskikten på din Lamino kan behöva lite kärlek och då ser vi till att spackla vid behov och slipa innan vi ytbehandlar den och blir som ny. Vi ser till att klädseln du valt passar perfekt på stommen genom att endast använda originalklädsel när vi tapetserar din Lamino.

Alla delar sätts sedan samman, med tillägg av nya beslag, och din Lamino är nu klar. Den packas sedan noggrant i originalkartong för en säker transport hem till dig.
Renovering i originalfabrik

Enkel och pålitlig leverans

När din Lamino är klar bokar vi en pålitlig frakt hem till dig om du inte valt att hämta ut den själv hos oss i Vaggeryd.
Enkel och pålitlig leverans
Vi är hedrade över att få vara med dig på din resa med din Lamino fåtölj. Vi ser fram emot att ge den nytt liv!