Professional

Care

Med fokus på omtanke skapar vi möbler för livet

Upptäck

Vår utgångspunkt är alltid densamma, oavsett om vi skapar möbler för hem, offentliga miljöer eller miljöer för vård. Våra möbler ska vara del av sammanhang anpassade för människor, det är en viktig del av vår filosofi. I vårt utbud för Swedese Care blir omtanken om människan extra tydlig.

Vår möbelserie Happy lanserades 2003 och har blivit en älskad klassiker. Under åren har Happy-familjen vuxit och rymmer idag en mängd modeller, alla med samma inbjudande uttryck. Nu finns den även med en högre sitshöjd för ökad tillgänglighet.

Select är en omtyckt fåtölj med brett användningsområde. Lämplig exempelvis som TV- fåtölj, vilstol, amningsfåtölj eller anhörigfåtölj vid vaka. Ryggen är ställbar, med reglage som kan monteras på vänster, höger eller båda sidor.

Omtanke utöver det vanliga

Hänsyn till människokroppen är en viktig del av möbelskapandet på Swedese, så har det alltid varit, och det blir särskilt tydligt i vårt Care-sortiment. Här hittar du produkter med extra omtanke om användaren och funktioner utvecklade för att underlätta vardagen, säkerställa höga hygienkrav och skapa trivsel.

Vårdmiljöer är ett brett begrepp som innefattar många olika slags platser och användare, därför är också flexibiliteten och möjligheterna att specialanpassa produkter stora i vårt Care- sortiment. Möblerna behöver möta behov och krav från såväl vårdtagare och deras anhöriga som från vårdpersonal. Gruppen vårdtagare är dessutom enormt bred och innefattar personer i alla åldrar och med vitt skilda behov. Gemensamt för alla möbler vi levererar till sjukhus, gruppboenden, vårdcentraler, äldreboenden, daglig verksamhet och så vidare är att de ska främja hälsa och livskvalitet där de placeras.

Vi skapar möbler som ska hålla länge. Med hög kvalitet i såväl material och hantverk som design vill vi säkerställa att våra möbler tål att både användas och att tittas på under lång tid. Då går kvalitet och hållbarhet hand i hand.
Våra Care-möbler landar i många olika miljöer, med olika krav på funktion och hygien. Vårt fokus är alltid på användarna, oavsett deras situation eller ålder.
 • Pillo är en lättplacerad fåtölj med generösa former, som kan beställas med eller utan nackkudde. Välj mellan snurrfot i aluminium eller stadiga träben i två olika höjder. Fåtöljen är lätt att hålla ren, då det enkelt går att torka runt hela sittdynan, även i skarven mellan rygg och sits.

  Pillo är en lättplacerad fåtölj med generösa former, som kan beställas med eller utan nackkudde. Välj mellan snurrfot i aluminium eller stadiga träben i två olika höjder. Fåtöljen är lätt att hålla ren, då det enkelt går att torka runt hela sittdynan, även i skarven mellan rygg och sits.

 • Happy fåtölj hög och soffa låg med förhöjda ben och Happy fåtölj låg med standardben. Samtliga med avtagbar klädsel. Lättplacerade bordet Breeze har en nätt och modern karaktär. Breeze finns i två storlekar och två höjder.

  Happy fåtölj hög och soffa låg med förhöjda ben och Happy fåtölj låg med standardben. Samtliga med avtagbar klädsel. Lättplacerade bordet Breeze har en nätt och modern karaktär. Breeze finns i två storlekar och två höjder.

 • Amstelle är en lättplacerad och nätt fåtölj med mjuka inbjudande former och organiska material. Sitt namn har den fått från den slingrande holländska floden Amstel.

  Amstelle är en lättplacerad och nätt fåtölj med mjuka inbjudande former och organiska material. Sitt namn har den fått från den slingrande holländska floden Amstel.

 • Graciösa Nova soffa och fåtölj med armstödsskydd bidrar med både funktion och hemkänsla. Bespoke lounge är en ny stilren och lättplacerad serie bord i flera olika storlekar och utföranden.

  Graciösa Nova soffa och fåtölj med armstödsskydd bidrar med både funktion och hemkänsla. Bespoke lounge är en ny stilren och lättplacerad serie bord i flera olika storlekar och utföranden.

Detaljer som gör livet enklare

Swedese Care handlar till stor del om skräddarsydda anpassningar till särskilt krävande miljöer. I samråd med arkitekter och personal på plats kan vi utforma ett möblemang som passar för varje unik miljö. Det handlar ofta om att få till de små detaljerna så att ett utrymme känns skräddarsytt för dem som ska använda det. Några detaljer har blivit favoriter hos arkitekter, vårdtagare och vårdpersonal.
 • Hjul som skonar ryggar

  Flera av våra fåtöljer kan beställas med hjul – något som kan göra vardagen enklare på t ex äldreboendet, både för vårdtagare och vårdgivare. Ett glidhjul på frambenet underlättar mindre förflyttningar, t ex att skjuta intill stolen till ett bord. Med ett stabilt hjulstativ kan fåtöljen även användas för att förflytta en person från ett rum till ett annat.
 • Avlastande vinklar

  En steglöst justerbar rygg gör fåtöljen till en bekväm sittplats längre. Genom att variera sittpositionen förflyttas tyngdpunkten, vilket ökar sittkomforten. Det nedfällda läget gör också fåtöljen till en skön viloplats för såväl vårdtagare som anhöriga.
 • Lite högre

  Lite högre armstöd eller ökad sitthöjd, runtom eller enbart i bakkant, kan t ex göra det mycket enklare att komma ner i och upp ur en fåtölj. Det låter enkelt men kan i längden göra skillnad för det generella välmåendet genom att få personer med begränsad rörlighet att röra sig mer i vardagen. Omtanke och funktion, utan att göra avkall på design.
 • Enkel rengöring

  Armstödsskydd på stoppade fåtöljer och soffor är ett enkelt sätt att hålla sittplatsen ren och fräsch.
De flesta av produkterna i Swedeses sortiment går att få i många utföranden. Tygvalet är i princip oändligt, översikten visar bara ett urval. Kontakta någon av våra återförsäljare för mer information och val av material, ytbehandlingar och klädsel.

INTERVJU

Inredning med stöd i hjärnforskning

Möbler med inbyggd omtanke om människan ligger Swedese varmt om hjärtat, i allt vi gör och inte minst i vårt Care-segment. För att fortsätta utvecklas på området har vi inlett ett samarbete med Isabelle Sjövall. Hon har såväl utbildning som erfarenhet inom det tvärvetenskapliga området neurodesign, och sprider kunskapen vidare som neurodesigner, föreläsare och författare. Isabelles arbete handlar om hur våra hjärnor reagerar på omgivningen, både psykologiskt och fysiologiskt.
Läs hela intervjun
Inredning med stöd i hjärnforskning

Vi berättar gärna mer om vilka möjligheter som finns

De flesta av produkterna i Swedeses sortiment går att få i många utföranden. Tygvalet är i princip obegränsat, översikten visar bara ett urval. Kontakta oss eller någon av våra återförsäljare för mer information och val av material, ytbehandlingar och klädsel.

Unika egenskaper

Med dessa tre symboler markerar vi i produktöversikten vilka anpassningar som kan göras för respektive möbel. Därutöver kan ytterligare specialanpassningar göras. Till exempel kan många av våra möbler få spritbar klädsel och ytbehandling vilket underlättar rengöring och god hygien. Vid avtagbar klädsel, tänk på att välja tvättbara textilier som tål högre temperaturer (60°C) för bästa hygien.

Kontakta oss
Telefon: +46 393 79700
E-post: info@swedese.se

Se alla produkterna i vår katalog
Unika egenskaper