Pressreleaser

Swedese officiell leverantör av möbler till FN

Sedan några år tillbaka pågår renovering av FN:s högkvarter, Palais des Nations, i centrala Geneve. Efter en gedigen urvalsprocess har småländska Swedese valts ut som partner och leverantör av stora delar av inredning och möblemang till de nya lokalerna. Processen startade för flera år sedan och har nu resulterat i ett ramavtal som gör Swedese till stolt FN-leverantör av kontors- och loungemöbler.

Swedese designar och tillverkar sedan 1945 möbler för hem och offentlig miljö i småländska Vaggeryd och Äng. Företagets satsning på moderna arbetsmiljöer och mötesplatser, samt en hög kapacitet att leverera specialanpassade lösningar, ligger till grund för det fina mottagandet av FN:s organisation. Det faktum att FN och Swedese delar värderingar kring viktiga hållbarhets- och jämställdhetsfrågor har också varit viktiga i beslutet att välja Swedese som samarbetspartner och leverantör.

-Det har varit en både intressant och krävande process, och vi är naturligtvis väldigt stolta över att vara utvalda som leverantörer av inredning till FN, säger Sonnie Byrling, VD på Swedese. Med uthållighet och stor kompetens har våra medarbetare genomfört ett imponerande lagarbete. Att nu få leverera våra produkter till ett sådant prestigefyllt projekt är naturligtvis en fantastisk lön för mödan, avslutar Sonnie.

För mer information, kontakta

Sonnie Byrling
VD Swedese Möbler AB
sonnie.byrling@swedese.se
+46 70-868 00 90