Swedese lanserar Savoa - ett skulpturalt bord som utmanar balans

Swedese presenterar det nya bordet Savoa, i samarbete med den finske industridesignern Sakari Hartikainen. Bordet som är tillverkat i massiv ek med skulpturala former gestaltar träslagets egenskaper. Designen präglas av en lekfullhet och en flexibilitet, där materialet får vara levande och naturligt.

Savoa visualiserar en lätt känsla i uttrycket, samtidigt som stabiliteten bevaras i den solida konstruktionen. Bordet är skapat med stort hantverkskunnande och ett ekologiskt tänkande, i linje med Sakari Hartikainens designfilosofi. Med Savoa inleds nu det första samarbetet mellan Swedese och Sakari Hartikainen, och processen har inneburit en spännande utmaning för båda parter.

”Det ser enkelt ut, men det är många parametrar som ska stämma för ett perfekt slutresultat. Savoa sticker ut från allt annat vi har gjort. Samtidigt har det ett organiskt designspråk som vi instinktivt kände var rätt för Swedese.”

Sakari Hartikainen arbetar internationellt inom produkt-, möbel- och konceptdesign, och designar för både hem- och offentlig miljö. Han ser skönhet i de allra enklaste saker och skapar ärliga, smarta och rena produkter som får tala för sig själva. Möblernas starka närvaro lämnar utrymme för användaren att röra sig fritt och upptäcka nya möjligheter.

”Savoa är ett skulpturalt uttryck av den delikata balans som vi alla söker i livet. Stark men flexibel, traditionell men innovativ, gedigen men lätt.”,

Med stor kunskap om träslagets egenskaper och potential skapar den finske designern möbler med hög kvalitet och funktion, som bjuder in och uppmuntrar till att ta hand om dem. Han strävar efter att designa produkter och möbler som etablerar emotionella band med användaren, vilket också medför att de håller över tid och åldras med värdighet.

För mer information, kontakta:

Elias Stenberg
Marketing Manager Swedese Möbler AB
elias.stenberg@swedese.se
+46 393 797 02

Maria Hartog-Holm, Trendgruppen PR,
maria.hartog-holm@trendgruppen.se

  • 46 72 924 22 10

Högupplösta bilder finns på www.trendgruppen.se/imagebank
(användarnamn: trendpr, lösenord: trendpr)