Sincerely Vaggeryd

Simon Mattisson och Tora Kirchmeier, studenter på Beckmans Designhögskola har designat "Sincerely Vaggeryd" som en del av ett designsamarbetet All Thought Welcome. "Sincerely Vaggeryd" är en möbelserie med en bänk och två bord.

"Sincerely Vaggeryd" bygger på ett modulärt tänk och för tankarna till en kursiv handstil. Möblerna är enkla att variera i storlek och funktion, där det går att skapa långa installationer eller använda som enstaka objekt.

Foto: Emil Fagander
Foto: Emil Fagander

Simon och Tora inspirerades av Swedeses tradition av böjträ, där de ville översätta vårt klassiska designspråk i en ny kontext. “Sincerely Vaggeryd” är resultatet av ett experimenterande med repetition, rotation och att kombinera redan existerande pressformar som används i produktionen. Resultatet är ett formspråk som är helt skilt från sammanhanget de ursprungligen var avsedda att användas i.

Designsamarbetet All Thoughts Welcome

Utvecklingen av "Sincerely Vaggeryd" har skett i tillsammans med Swedese Studio. All Thoughts Welcome är ett samarbete mellan Beckmans Designhögskola och sex svenska möbelproducenter, där Swedese ingår.

Foto: Emil Fagander