Bespoke Lounge kompletterar formstark familj

Höstens produktnyhet 2021 hos Swedese är en ny medlem i en befintlig produktfamilj. Med sitt nätta och minimalistiska uttryck passar Bespoke-borden in i många olika miljöer och är lätta att kombinera med andra möbler. Det nya lounge-bordet är inget undantag. Bordet finns i flera olika storlekar och utföranden som kan kombineras eller användas var för sig.

Det första Bespoke-bordet ritades av Roger Persson och togs i produktion 2010. Då var utmaningen att ta fram ett bord som i sitt uttryck ser avskalat och enkelt ut men som i själva verket är en avancerad lek med gränserna för vad som är möjligt.

-I formgivningsprocessen har stor vikt lagts vid att borden ska kunna kombineras i storlekar och höjder, ett slags satsbordstänk som uppmanar till kreativitet. Den slimmade designen ger utrymme för det”, säger formgivare Roger Persson.

Bespoke-borden kännetecknas av sin enkelhet, men i mötet mellan ben och skiva finns ett litet formelement som särskiljer dem från andra bord. Detaljen har följt med även till Bespoke Lounge.

”Vi beskriver ofta vår designfilosofi som Sofistikerad Enkelhet. Bespoke är ett utmärkt exempel på vad vi menar.”

-Vi beskriver ofta vår designfilosofi som Sofistikerad Enkelhet. Bespoke är ett utmärkt exempel på vad vi menar. Ett så här nätt och slimmat bord, som ändå är stabilt, skulle inte gå att skapa utan kunskap om möbelbyggande hos såväl designer som oss som konstruerar”, beskriver Mats Grennfalk, produktutvecklingschef på Swedese.

-Det finns en tydlig familjekänsla i serien och de nya, låga borden har samma grundidé som de tidigare. För att uppnå samma lätta uttryck har de dock fått andra dimensioner”, förklarar Roger Persson.

Roger Persson är född 1967 i Karlskrona, utbildad som industridesigner på HDK/Göteborgs universitet och har studerat möbelformgivning vid School of Visual Arts i New York. Sedan 2009 driver han sin egen studio Roger Persson Design, som formger möbler och andra produkter för hemmet. För Swedese har han utöver Bespoke formgett en lång rad produkter.