Luna skrivbord och Pillo karmstol

Lansering Stockholm Design Week 2024

Under Stockholm Design Week 2024 lanserar Swedese två produktnyheter: skrivbordet Luna och karmstolen Pillo.

Upptäck

Stockholm Design Week i februari 2024 innebär lanseringen av två produktnyheter från Swedese.

Luna, ett nytt skrivbord signerat Broberg & Ridderstråle

Luna är inte bara en inspirerande arbetsplats i hemmet, utan en nätt och attraktiv möbel i de flesta miljöer och rum. Luna funkar lika bra som arbetsplats som sminkbord i sovrummet. Luna är formgiven av designduon Broberg och Ridderstråle som har hämtat sin inspiration från en flygels runda formspråk. Med väl tilltagna radier och den svepande sargen runt om och den avrundade lådfronten är Luna lika vackert från alla håll.

Skrivbordet Luna finns med och utan låda och basversionen har en praktisk hylla under bordsskivan för enkel förvaring.

Sarg och lådfront är gjord av formpressad ek, ett av Swedeses signum. Luna kommer i två olika färgställningar; ljus och mörk.

Produktfamiljen Pillo växer, design av Khodi Feiz

Pillo karmstol är det senaste tillskottet i produktfamiljen Pillo, och skapar ett komplett familjeerbjudande. Pillo karmstol är mångsidig med sitt breda utbud av benalternativ och passar alla tillfällen: i ett mötesrum, hemma för middagar, i hotell och restaurangmiljöer, inom vårdsektorn eller på kontoret.

Sitsen byggd på en plywoodstomme med en topp av pocketsprings och gjutet kallskum, här kan du sitta länge. Stommen i den klädda ryggen är i metall och gjuten i kallskum tillverkat av Biomass Balance-teknologi. Detta sparar 80% av CO2-utsläppet, jämfört med vanligt skum. Klädseln är avtagbar, för att enkelt kunna tvätta eller bytas ut. Pillo karmstol kommer i olika valmöjligheter av benstativ: metallben, träben, hjulstativ och kryssfot - alla i flera olika utföranden.

Dessutom är ett subtilt mellanrum, en springa, utformat mellan ryggstödet och sitsen som möjliggör enkel rengöring. Med Khodi Feiz tydliga formspråk där mjuka svepande former möter generösa proportioner ges Pillo karmstol en tidlös känsla och hög komfort.

Nyheter Stockholm Design Week 2024