GamFratesi

Danskt och italienskt! Mötet mellan de två kulturerna är ett starkt element i GamFratesis formgivning.

Utgångspunkten för deras formgivning är enkla vardags¬situationer i deras respektive hemkulturer, och en sann fusion mellan teknologi, poesi och tradition. Som Swedese-fåtöljen Cartoon, inspirerad av det spontana uttrycket i barnteckningar, vars styrka ligger i kontrasten mellan de serietidningslika proportionerna, den skandinaviska stilens strikthet, exakta detaljer och högkvalitativt hantverk.

Stine Gam föddes i Köpenhamn 1975 och tog examen på Arkitekthögskolan i Aarhus i Danmark med en master i möbeldesign. Enrico Fratesi föddes 1978 i Pesaro i Italien. Han studerade arkitektur på universitetet i Florens och tog examen med en master i industridesign på universitetet i Ferrara.

GamFratesi Design Studio, grundad 2006, är baserad i Köpenhamn. Men i realiteten pendlar formgivarna ständigt mellan Italien och Danmark för research och utveck¬lande av nya projekt. GamFratesi har deltagit i många utställningar i världen, t ex i Milano, Stockholm, Köpenhamn, Köln, New York, Shanghai, London och Berlin.