Corinna Warm

Sparsmakade överraskningar. Den Berlin-födda designern Corinna Warm finner skönhet i enkla, naturliga material och former.

Men medan hennes produkter är förenklade i formen har de nästan alltid ett inslag av överraskning i innehållet. En dold låda visar sig vara en extra arbetsyta, och när man tittar närmre visar sig ett bord vara ... en skål på stativ!

Warms verk är intelligenta, innovativa – och vackra. Och kanske är en ledtråd till varför hennes formgivning ser ut som den gör att hon till skillnad från många kollegor, inte främst arbetar framför sin dator, utan i ett nära samarbete med skickliga hantverkare.

Corinna Warm föddes i Berlin 1978. Hon kom till Storbritannien för att studera vid Saint Martins College i London, där hon tog examen i produktdesign 2002. Efter utbildningen arbetade hon för flera etab¬le-rade formgivare i Milano och i London innan hon startade sitt London-baserade företag Warm 2007, som formger produkter, möbler och inredning. Warm har deltagit i utställningar i London och Milano, och uppmärksammats av designpress både i Storbritannien och andra länder.