Home Collection

Ett aktuellt urval att älska länge

Med inspiration från såväl urbana miljöer som nordisk natur skapar vi möbler för livet.

Upptäck

Vi älskar att se våra produkter hitta sin plats i en större helhet där de kan möta mänskliga behov av funktion, bekvämlighet, skönhet, vila, umgänge eller arbetsfokus. Genom att alltid skapa sammanhang anpassade för människor försäkrar vi oss om att tänka långsiktigt och ta hänsyn till både dagens och framtidens behov.

Som namnet antyder är fåtöljen Pillo inspirerad av mjuka kuddar på hög.

Med Home Collection lyfter vi ett urval av våra produkter för hemmiljö. En blandning av tidlösa klassiker från vårt ursprung, älskade produkter som kommit till under senare år och spännande nyheter, alla med framtiden för sig.

Soffan Wood av Monica Förster karaktäriseras av enkla linjer och en distinkt träram.

Stolen Grace finns i olika utföranden, alla bekväma med en omisskännlig design.

Bordet Savoa är skapat med stort hantverkskunnande och ett ekologiskt tänk. Bordet har en skulptural form som gestaltar träets egenskaper. Utmaningen ligger i att få till det fjäderlätta visuella uttrycket, och samtidigt bibehålla styrka i konstruktionen.

Savoa av Sakari Hartikainen har ett organiskt designspråk som är typiskt för Swedese.

Spegeln Comma utmanar formerna. Det är en cirkel, men ändå inte. Stängd, men samtidigt öppen.

Libri ser ut som en stege lutad mot väggen men är en hylla, skapad för att bjuda in dig att vara en del av designprocessen. Ensam skulle den kunna vara en skulptur. Genom upprepning kan den bli en hel bokhyllevägg, eller en rumsavdelare.

Stellas många färger och varianter gör att den alltid passar in – i ditt hemmakontor såväl som i offentliga miljöer.

Med sitt tydliga formspråk passar Desirée både ute och inne.

Under 50-talet arbetade många arkitekter med att sudda ut gränsen mellan inne och ute. Yngve Ekström fick inspirationen till sina utemöbler när han studerade diskställ som utan problem kunde stå emot stora mängder vatten. Den graciösa trädgårdsmöbeln Desirée var född.

Teatime, av Claesson Koivisto Rune, är en elegant serveringsvagn med löstagbar bricka. På bilden även lampan Pile, skapad av Matti Klenell för nya Nationalmuseum i Stockholm.

Home Collection