Home Collection

Tailored spaces for human living

Med inspiration från såväl urbana miljöer som nordisk natur skapar vi möbler för livet.

Upptäck

Möbler och inredningsdetaljer landar alltid i ett sammanhang. Ett hus. Ett rum. Det som är speciellt med vår Home Collection är att det sammanhanget också är någons hem. Kanske ditt. Vi skapar möbler med stark identitet, alltid med en tidlöshet som gör att de kan komma till sin rätt i många olika miljöer. Kvaliteten och hantverksgraden hos våra möbler gör att du kommer kunna njuta av dem länge, genom såväl skiftande trender som faser i livet.

Till varje Home Collection gör vi ett urval av aktuella färger, material och ytskikt. Våra val tar alltid hänsyn till föregående kollektioner, och adderar något nytt. Det gör att den aktuella kollektionen blir en naturlig fortsättning som du kommer kunna leva med länge.

Att en efterfrågad möbel tas tillbaka i produktion efter att ha varit borta under några år är ett tydligt bevis på tidlös och hållbar design. Det finns former och linjer som helt enkelt alltid fungerar. Solid är en sådan möbel – nu tillbaka i vårt soff- och fåtöljsortiment efter att ha varit borta en tid.

Med Home Collection lyfter vi ett urval av våra produkter för hemmiljö. En blandning av tidlösa klassiker från vårt ursprung, älskade produkter som kommit till under senare år och spännande nyheter, alla med framtiden för sig.

Organiska former, stjälkliknande ben och skiktlimmat laminat; Flower är bordet med såpass egen design och konstruktion att det har blivit ett signum för Swedese. Flower finns i två höjder, vilket skapar möjligheter att leka med linjer och mönster när du placerar dem tillsammans.

Breeze hämtar sin form från den mjuka sommarbrisen som skapar små vågor i duken och låter minnet från lata sommardagar leva vidare.

Bordet Breeze av Monica Förster.

Bordet finns i två storlekar och höjder, samt med helt slät bordsskiva.

Borden har en naturlig plats i omsorgsfullt utvalda miljöer överallt, såväl de stilrent sobra som de kreativt sprakande. Vi kallar det sofistikerad enkelhet.

Bespoke är en stilren serie bord i olika storlekar och utföranden, designad av Roger Persson.

Stellaär en nätt serie stolar, som trivs lika bra hemma som på kontor. Både klädsel och stativ kan anpassas för att passa in i såväl formella som mer avslappnade miljöer.

Yngve Ekströms Lamino kom inte till av en slump. Den är ett livsverk och resultatet av ett ständigt sökande efter enkelhet. I jakten på den perfekta kurvan har såväl föregångare som efterföljare till Lamino blivit till.

Savoa av Sakari Hartikainen är en serie bord i fyra olika storlekar som utför en lågmäld balansakt, var för sig eller flera tillsammans.

Med sin skulpturala form och ett lätt svävande uttryck sätter Savoa sin prägel på rummet, utan att ta över.

Home Collection