Michaël Bihain

Den sorts noggranna research som resulterar i det uppenbara, det självklara och kanske till och med det förutbestämda: symbiosen mellan nutida livsstil och vårt kollektiva minne.

Michaël Bihain är en av Europas mest kreativa nutida designer. Han är också formgivaren som inte avslutar. Bihains mål med sina objekt är att deras användare ska fortsätta den kreativa processen. Tıngen är tänkta att fungera en och en – eller tillsammans för att bilda en ny helhet. Det Bihain räcker över är en stafettpinne. Som den prisbelönta och oförglömliga, stegliknande bokhyllan Libri för Swedese, som kan användas antingen som skulptur eller för att skapa en närmast traditionell bokhyllevägg.

Belgiska Michaël Bihain är utbildad slaktare och snickare. Han studerade inredningsarkitektur på St Luc Institute i Liège och på Hull University i England. På sitt kontor i Bryssel och på sin workshop i Louveigné arbetar han med formgivning av möbler, accessoarer och inredningar. Han undervisar på St Luc Institute i Liège, har vunnit en rad priser och finns representerad i samlingen på Seouls Design Museum i Sydkorea.