Khodi Feiz

Slutresultatet är aldrig bara en stol eller en soffa eller en hylla, utan en sammanfattning av den livstid av förberedelser och erfarenheter som föregick designen.

Varje design är slutresultatet av designerns hela liv: hans eller hennes framgångar och motgångar, njutningar och plågor. Slutresultatet är aldrig bara en stol eller en soffa eller en hylla, utan en sammanfattning av den livstid av förberedelser och erfarenheter som föregick designen.

Sällan har detta varit tydligare än i fallet Khodi Feiz, som föddes i Iran, växte upp i USA och 1990 flyttade till sitt nuvarande hemland Holland. 1998 grundade han Feiz Design Studio tillsammans med den grafiska formgivaren Anneko Feiz-van Dorssen. Kontorets möbler, produkter och grafik blandar lika stora delar poesi och funktion - rena linjer och enkla uttryck som kombineras med lager på lager av underliggande innebörd.

För Swedese-kollektionen 2018 designade Feiz Pillo, en snygg hög av mjuka kuddar staplade på andra mjuka kuddar, som tillsammans formar den mest bekväma fåtöljen du någonsin suttit i.