Broberg & Ridderstråle

Ibland vill man viska, ibland vill man höras mer. Så är det med Mats Broberg och Johan Ridderstråles formgivning.

Så är det med Mats Broberg och Johan Ridderstråles formgivning – deras verk kan antingen vara lågmälda eller sticka ut. Förhållningssättet kan vara traditionellt, eller charmfullt. Broberg & Ridderstråle har en fäbless för att nysta ihop historien med samtida beteenden, med målet att skapa något som är för­ankrat i traditionen utan att vara retro. Som bordet Divido för Swedese – helt i trä, modernt i utseendet, men också en finstämd flirt med Yngve Ekströms klassiska Lamino.

Mats Broberg är född 1974 i Stockholm och Johan Ridderstråle 1979 i Lund. De träffades på Konstfack, där båda stu­de­rade inredningsarkitektur. Många ge­men­samma projekt, inklusive examens­arbete, och en inbjudan att ställa ut i Japan gjorde det naturligt att fortsätta med gemensamt kontor.

Broberg & Ridderstråle är baserat i Stockholm och arbetar med arkitektur och möbel- och produktdesign. Kontoret är representerat i Nationalmuseums samlingar och har fått utmärkelser av brittiska tidskriften Wallpaper och svenska Elle Interiör.