Anna Elzer Oscarson

Som formgivare har vi ett stort ansvar i vad vi förmedlar. Jag vill skapa omsorgsfullt tillverkade och vackra ting som vi önskar behålla livet ut.

Anna Elzer Oscarson, är född 1970, uppvuxen och verksam i Göteborg. Hon har en magisterexamen i Design vid HDK/Göteborgs universitet och har fått en rad priser och utmärkelser, bla Design S, Elle Deco Design Award och Swedish Design Award by RUM och är representerad på Nordiska muséet och Röhsska muséet.

”Det vi har runt omkring oss påverkar och berör oss, vad det en är. Ju fortare världen snurrar på, desto större behov av berikande, lugnande och inspirerande miljöer, där vi kan hämta kraft för att möta världen utanför.”

Anna har formgivit både mönster och produktdesign. De senaste 10 åren har hon under eget varumärke, i nära samarbete med Porslinsfabriken i Lidköping skapat keramikkollektionerna Dusty Diamonds och Dancing Dune. För Swedese har hon nu formgivit vasen ANNA, inspirerad av naturens förgänglighet, Karin Boyes dikt och en önskan att visualisera vårens spirande tecken till nytt liv.