Swedese Selection

Utvalda färger och former

Ett urval av färger, material och textilier i toner som adderar trend och känsla.

Upptäck

För att inspirera och skapa en sammanhängande känsla, som både känns ny och fungerar över tid, har vi de senaste åren tagit fram Swedese Selection med hjälp av inredningsstylist Tina Hellberg.

Årets nyhet - Savoa

Skulpturala former gestaltar träets egenskaper

Bordet Savoa är designat av den finländske formgivaren Sakari Hartikainen. Med sin skulpturala form och ärliga enkelhet är bordet typiskt för hans formgivning. Savoa är vårt första samarbete med Sakari Hartikainen och processen varit en spännande utmaning. Det enkla uttrycket tillsammans med en avancerad konstruktion liknar ingenting vi tidigare gjort, samtidigt har Savoa ett organiskt designspråk som instinktivt känns rätt för Swedese.
Läs mer
Skulpturala former gestaltar träets egenskaper
”Det handlar om färg-, mönster-, och strukturval i textilier, men lika mycket om till exempel val av träslag och ytbehandlingar. Det taktila har spelat en viktig roll för att skapa rätt känsla.”

Tinas arbete för Swedese kännetecknas av en medveten långsiktighet och en ständigt pågående färglek, vilket skapar en kontinuitet som gör det möjligt att kombinera tidigare favoriter med nya impulser. Färger, strukturer och material samverkar för att förmedla en tydlig känsla.

Valen hämtar sin grund i föregående säsongs färgskala men adderar nya infallsvinklar som kan delas in i tre färgspår. De gula nyanserna fanns med redan förra året men har fått fler varianter, medan det röda spåret är nytt. Det innehåller en mustig och ganska modig accentfärg som gör sig fint till de mer neutrala färgerna. Det gröna har i viss mån funnits med tidigare, men tar en starkare plats i årets palett.

Årets färger och kombinationer