Stella High Back

Make room for ideas

Design: Broberg & Ridderstråle

Upptäck

Mjuka och svepande linjer tillsammans med en smal rygg ger Stella high back ett lågmält och sofistikerat uttryck. Stella är formgiven av Broberg & Ridderstråle och passar lika bra i konferensrum som i mer informella miljöer eller hemmakontor.

Stella high back är en graciös och bekväm karmstol som sticker ut i sin kategori med sin nätta och eleganta konstruktion. Både sits och rygg bärs upp av ett och samma rör, som också fungerar som armstöd. Det höj- och sänkbara stativet är unikt framtaget för Stella och går att få med eller utan vippfunktion.

Stellas enkelhet ligger i att stolen egentligen bara består av tre komponenter – stativet, sitsen och armstödet. Alla tre kan anpassas, vilket ger olika uttryck och olika användande. Det gör att stolen kan bli mer slitstark, få ett stramare uttryck eller bli mer lekfull.

”Tanken med Stella var att skapa en kontorsstol med goda komfortegenskaper och ett så pass finstilt och nätt visuellt uttryck den passar lika bra hemma som på ett kontor.”

Stella-stolarna är formgivna av den svenska designduon Broberg & Ridderstråle. De berättar hur Stella kom till:

”Tanken med Stella var att skapa en kontorsstol med goda komfortegenskaper och ett så pass finstilt och nätt visuellt uttryck att den passar lika bra hemma som på ett kontor”, beskriver Johan.

”Det är en balansakt att skapa något som lyckas med både och. Det där är också något av det som gör att Stella passar Swedese, som lyckas stå stadigt i båda läger”, lägger Mats till.

Upptäck Stella High Back