Lamino Edition

Duality - Wingårdh & Wingårdh

Upptäck

Gert Wingårdh är en av Sveriges mest erkända arkitekter, med lång erfarenhet och enastående kreativitet. Rasmus Wingårdh har en imponerande bakgrund inom modebranschen. Tillsammans bildar de Wingårdh & Wingårdh där de utforskar och skapar utanför sina expertisområden. Denna kreativa resa förenar maximalism och minimalism, ljus och mörker, yin och yang, i konceptet Duality.

”Vi har jobbat med en stol som formgavs på 50-talet av Yngve Ekström, men betraktat den med dagens estetiska värderingar. En fot i det förgångna och en fot i framtiden.”

Rasmus Wingårdh och Gert Wingårdh

”Vår tolkning av Lamino är en hyllning till just det vi uppskattar i den. Det är helt och hållet formerna som har varit inspirationen under skapandet av kollektionen. Det var viktigt att renodla objekten så mycket som möjligt men samtidigt försöka få de element som gör dem vackra i våra ögon att poppa.”

Svart möter vitt, kontraster – dualitet

Lamino Duality produceras i 300 exemplar.

Dualityserien består av Laminofåtöljen, fotpall, bord och pläd.

Laminobordet, ett elegant sidobord.

I mina ögon är bra formgivning en balans mellan något kommersiellt och något kreativt. Det är en dans och inte en konflikt.

Projektet har främst handlat om att lyfta fram hantverket och skapa något som hedrar den älskade och ikoniska Laminofåtöljen. Rasmus poängterar att de inte bara införlivat sina egna designfilosofier, utan lagt fokus på att framhäva det som redan existerar:

”Det jag verkligen respekterar hos Swedese är deras hantverk och alla de fantastiska medarbetarna vi haft att göra med under projektets gång. För oss blev projektet att framhäva hantverket så mycket som möjligt, och inte att implementera en egen designfilosofi. Att bli inbjuden att få sätta sin prägel på en så älskad och ikonisk stol som Lamino är en stor ära och jag hoppas att vi gjort den rättvisa. Design kan kopieras eller kasseras, men det är sällan man får förfina.”

Läs mer om samarbetet mellan Swedese och Wingårdh & Wingårdh.

Lamino Duality