Lamino Edition 2022

Hyllning till staden

Upptäck

Med sin ikoniska linje rör sig Lamino lika naturlig i urbana som i mer rustika miljöer. I sällskap av Pierre Freys gra­fiska mönsterlek blir uttrycket en tidlös blinkning till stadens siluetter, myllret av gatlampor som speglar sig i vattenpölar eller reflektioner av ljus i en glasfasad.

Kontrasternas man.

Yngve Ekström var både och. En autodi­dakt från landsbygden, med inspirations­källor i det lokala hantverket, samtidigt kulturintresserad med internationella och urbana förebilder. Yngve reste själv till möbelmässan i Milano och kom hem närmast febrig av intryck och inspiration. Han var också mån om att alla på fabriken skulle dela hans intryck från stora världen och tog med hela personal­ gruppen på utlandsresor med många kulturella inslag. Under 60-­, 70­- och 80-­talen gick resorna från Vaggeryd i Småland till bland annat Aten, Venedig, Cortina och Paris.

Hyllning till staden.

Det finns en dragningskraft i stadens breda utbud och täta rum. En puls och ett driv som vi tagit för givet, men som under en period saktat av och tappat fart. I avsaknaden påminns vi om städerna vi älskar, och årets Lamino Edition är en hyllning till dem alla. Med sin ikoniska linje rör sig Lamino lika naturlig i urbana som i mer rustika miljöer. I sällskap av Pierre Freys gra­fiska mönsterlek blir uttrycket en tidlös blinkning till stadens siluetter, myllret av gatlampor som speglar sig i vattenpölar eller reflektioner av ljus i en glasfasad.

Stomme: Vitpigmenterad ek.

Tyg: Otti, jacquardvävt rutmönster i mjuk ull från franska Pierre Frey.

Baksidan av fåtöljen i ett matchade djuprött tyg från Pierre Frey.

Upptäck Laminofamiljen