Mia Lagerman

Mia ser varje designprojekt som ett problem som ska lösas och hennes arbete som en plats av möjligheter.

Mia Lagerman är född och uppvuxen i Stockholm men Köpenhamn har varit hennes bas under många år. Mia är en inkarnerad skandinav som tror på kvalitet, funktion och estetik. Under de senaste 25 åren där Mia har arbetat som möbeldesigner har hon kunnat positionera sig som en nyckelaktör på designscenen med en prisbelönt portfölj och kunder som Fritz Hansen, Skagerak, Swedese och IKEA.

Mia ser varje designprojekt som ett problem som ska lösas och hennes arbete som en plats av möjligheter. Hon känner ansvar att utveckla tankar och idéer som inte har funnits tidigare, och att nyckeln till att hitta lösningar är att vara nyfiken och ställa frågor - en designers öga sover aldrig.

Hon rör sig lätt mellan olika fält av möbler och produktdesign. Att arbeta stort och litet, med förnyelser, förbättringar och tolkningar är en känsla för konstnärliga kvaliteter och innovativt tänkande lika viktigt. För Mia handlar design om att använda erfarenhet och nyfikenhet för att hitta ledtrådarna till att skapa en historia om material, uttryck, sammanhang, detaljer och goda magkänslor för att slutföra pusslet.